Bringebær og nostalgi!

Nettopp laget middag (pasta med bacon og sopp i fløtesaus) og nå sitter jeg og koser meg med en kurv med bringebær og crispo-sjokolade. Jeg spiser mer av bringebæra enn sjokoladen! Jeg har tatt to biter av sjokoladen med lange mellomrom, men den kan liksom ikke måle seg med bringebæra!

p7100008


Smaken av bringebær inneholder nostalgi og minner om sommer og barndom. Smaksløkene mine koser seg! Når jeg flytter til Oslo skal jeg ikke kjøpe snop! Jeg lover dere dette. Nå har dere det skriftlig og jeg skal ikke bryte løftet. Jeg har mye mer lyst på den friskheten jeg føler når jeg spiser bringebær enn den følelsen av at jeg kan bli kvalm hvis jeg spiser for mye snop. 

p7100006


Jeg nevnte at bringebærsmaken gir meg nostalgiske følelser og jeg i går hørte jeg en reklame på radioen som virkelig brakte minner fram. Det var ikke det som ble sagt, eller det reklamen var om. Det var et ord og måten det ble sagt på. 
Kjenner dere til Joker reklamene på radio - Språkforsker osv? Dialekten virka kjent. Den var østlandsk, så at jeg kjente den igjen var jo ikke så rart. Men hver dialekt har jo noe spesielt ved seg, og denne hadde det og jeg kjente meg på en måte igjen i dialekta. Språkforskeren trakk fram ord som "guttar" og "snakkas" og da jeg hørte "guttane ser på pikene på broen. Vi snakkas", visste jeg at det ikke kunne være noen annen plass enn mitt kjære barndomssted Åsgårdstrand (og det var det de skulle fram til og! Jeg kjørte bil mens jeg hørte dette og jeg ble så glad og full av minner at jeg nesten kjørte av veien. Jeg savner den plassen mer enn jeg er klar over.  

sgrdstrand

Åsgårdstrand er en sørlandsperle på østlandet rett og slett, og det er alt for lenge siden jeg har vært der! Jeg og noen venner skal prøve oss på en roadtrip til Tjøme og siden denne herlige plassen ligger 30 minutter unna eller noe sånt, må vi prøve å få besøkt dette stedet!
Edvard Munch forelska seg i dette stedet og malte noen fantastiske bilder der, Pikene på broen blant annet :-)
Den er ikke stor og du kan sikkert kjøre gjennom den på 5 minutter, men en stopp her er absolutt verdt det!

Snakkas!

2 kommentarer

Mtcessan

10.07.2009 kl.21:20

sv: bra svar :) takk for kommentar ! :)koslig header :D

Silje Dahle

14.07.2009 kl.15:03

det er ikke rart du savner Åsgårdstrand :D og madsvei!

Skriv en ny kommentar

hits