Tror jeg kan definere meg selv som ekte voksen

På grunn av noe som havna i postkassa mi i dag. Jeg visste at det ville komme, men har virkelig ikke trodd at konsekvensen av det var at jeg skulle begynne å tenke så mye. Et gjeldsbrev. Det definerer at noen er voksne synes jeg. Og nå har jeg fått det. Jeg skal signere gjeldsbrevet og sende det tilbake til lånekassen. Da får jeg 43 800 kr per halvår mens jeg er student. Og et reisestipend på 375 kr. Haha, det er nesten latterlig. Det er 1,5 togturer og ikke en flybillett en gang!

Når jeg har betalt husleien vil jeg ha ca. 3000 kr å leve på i måneden. Men så kan vi trekke fra 500 og ett eller annet kroner til månedskort, sikkert mer enn 1000 kr til mat i måneden og da sitter jeg igjen med max 1500 kr i måneden til alle andre nødvendigheter.

På jobb i dag kom det inn to østlandske studenter. De handlet noen greier og ga meg en pantelapp og sa med *glimt i øyet*: "Fattige studenter, vettu". Jeg svarte og sa at jeg snart kom til å bli en av dem ganske snart. De spurte hvor jeg skulle studere (Oslo) og hvor jeg kom fra (ofte stilt spørsmål siden jeg er en østlending boende i Stavanger) og da jeg svarte Tønsberg, smilte han ene og sa at han var fra Horten. Da bestemte jeg meg for å spesifisere det og sa "Åsgårdstrand, nærmere bestemt". Da smilte de og sa "næ hei", "tuller du?" osv. Og spurte om jeg visste om kafeer og barer og alt mulig sånt (jeg bodde der til jeg var 7, så det var lite jeg husker fra det). Men møtet var kjempekoselig! Siden det ikke var noen i køen etter dem snakka vi litt til og avslutta det samtalen med en typisk "dette var gøy, uvanlig, hyggelig" eller noe i den duren. Spesielt for meg! Det er så deilig å treffe folk som kjenner til min herlige barndomsby (og ikke minst høre skikkelig hortensk). 

Det andre brevet jeg fikk i posten var valgkortet. Hva i all verden skal jeg velge å stemme ved Stortingsvalget? Jeg vet hvilken side jeg er på, det har jeg alltid visst, men å spesifisere det til ett bestemt parti... Jeg må velge de jeg har minst uenige med tror jeg, ikke de jeg er mest enige med. Høres det logisk ut?

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits