Jeg mista tannbørsten i do!

Jeg var inne på det lille badet mitt. Jeg tok ut fliseklemmene fra håret mitt og tok ut hårstrikken. Øredobbene var det neste jeg tok av. Jeg tok først av den i venstre øret. Det er litt begrenset plass der inne. Vasken er rett ved siden av doen og over vasken er det en enkel, smal hylle som er overfylt av ting (IKEA neste). Jeg vurderte en stund hvor jeg burde legge øredobben. Helt til høyre, nærmest doen lå våtserviettene. Jeg hadde lagt fliseklemmene mine på toppen av den, så hvorfor ikke legge øredobben der også. Jeg lot hånda mi falle mot hylla og før øredobben lå på toppen av pakken, var hånda mi kommet borti skaftet på tannbørsten min. Den tok en flikkflakk før den landet nedi doskåla... med hodet OPP! Hvor flaks er ikke det?! Hodet kom ikke borti kanten en gang fordi jeg var så kjapp på refleksen.

Dagen i dag har jeg lært om at normalflorabakterier ikke er sykdomsfremkallende dersom de forblir i "sitt" område av kroppen. Å få enterobakterier (bakterier fra tarm) noe annet sted enn i tarmen vil normalflorabakteriene bli til patogene bakterier, altså sykdomsfremkallende.

Derfor valgte jeg å ikke ta noen sjanser. Selv om vannet i doen visst nok skal være like rent som fra springen valgte jeg å holde tannbørsten under varmt vann en stund før jeg oppdaget antibakgeléen. Dreper 99,9 % av bakteriene... Alt som kommer ut av endetarmen ER 99,9 % bakterier. You do the math. Så ja, jeg helte litt antibak på tannbørsten, "masserte" det inn i "hårene" og etter en stund tok jeg den under enda mer varmt vann.

Så børstet jeg tennene mine med den... Ekkelt? Godt at jeg lærte om bakterier i dag av alle dager.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits