Svar på spørsmålsrunde

Det var jo ikke noe å være redd for i det hele tatt! Takk for alle spørsmål. Jeg skal svare så godt jeg kan. Jeg begynner med de enkle og avslutter med de dype ;)

Søte venninna mi spurte meg når jeg kommer hjem. Jeg kan helt ærlig si at det vet jeg ikke! Jeg vet ikke om jeg kommer hjem i påska engang. Om jeg ikke gjør det finner jeg en helg. Skal holde de hjemme oppdatert. 

Hva gleder jeg meg til akkurat nå?
VÅREN! Er så lei av snø!

Hva er min beste ferie?
Jeg vet ikke... Husker som oftest bare de verste.

Hva er min...

Favorittmiddag?
Lasagne

Favorittårstid?
Våren når det er begynt å bli varmt

Favorittplagg?
Kjolen min!


Favorittfarge?
Rosa og lilla

Hva er det beste i hele verden?
Bringebær!

Hva gjør jeg når jeg kjeder meg?
Facebook...

Hva er høyden min?
173 cm

Hvorfor begynte jeg på HiO, hvordan er opplegget så langt?
Veldig godt spørsmål. Jeg valgte HiO fordi jeg ville studere i Oslo. Valgte høgskolen fordi jeg ville være en del av et større sosialt miljø enn på f. eks. Lovisenberg (ikke noe dissing her, Camilla).
Jeg liker oppbygningen av studiet med når vi har de forskjellige eksamene, praksis og studieoppgaver, men det kan være rotete til tider. Det har vært mye frustrasjon blant studentene, men det blir vi vant med.

Kjenner jeg andre som studerer sykepleie ved andre skoler?
Jeg har venninner som går på sykepleien i Stavanger, Trondheim og Arendal som jeg vet om. Det er forskjellige opplegg på alle. Noen har flervalgstester på anatomieksamen, noen har studieoppgaver hvert semester istedenfor en eksamen, noen har legemiddelregning 1. året, mens andre har 2. året. Praksislengden er også forskjellig.

Hvor er den beste skolen? 
Det finnes vel egentlig ikke noe svar på det. Det kommer helt an på hva man er ute etter. Jeg tror det er viktig at man tror man vil trives i byen man velger å studere i og at det virker fristende å gå på den skolen som ligger der.

Har jeg planer om videreutdanning?
Jeg kunne tenkt meg å videreutdanne meg som jordmor, men vi får se hva som interesserer meg mest. Videreutdanne meg skal jeg hvertfall!

Hvorfor valgte jeg å studere sykepleie?
Jeg ville bli jordmor, men måtte bli sykepleier for å kunne bli det.

Hvordan er arbeidsmengden i forhold kontra videregående?
Jeg føler at jeg har mer å gjøre nå, men det er fordi jeg jobber mer med skole enn det jeg gjorde på videregående. Men samtidig føles det mindre fordi alt er innenfor et overordna tema. Jeg krever mer av meg selv nå fordi det meste er egenstudie. Man slipper prøver og velger selv hvilke forelesninger man skal gå på. De fleste jeg er med i Oslo er i klassen min så det er sjeldent at jeg må velge mellom skolearbeid og å være sosial. Alle har samme arbeidsmengde, så det sosiale blir planlagt utifra hvor lite arbeid vi har.

Hvordan er studentlivet kontra videregående, og kjenner jeg savn etter dagene på Lundehaugen?
Studentlivet er bedre. Kan ha noe med at jeg har flyttet hjemme fra i tillegg. Jeg velger selv hvordan jeg skal disponere tiden min. Det er digg. Dessuten er det færre fag og temaer jeg må forholde meg til.  Men jeg kjenner så klart savn etter dagene på Lundehaugen. Hvem gjør ikke det?!

Hvilken linje gikk jeg på VGS og hvilke fag hadde jeg?
Jeg gikk dramalinja og hadde ingen fag som kan trekkes inn i sykepleiestudiet, egentlig. Men jeg overlevde. Sto på alle eksamene til jul og er strålende fornøyd!

Trives jeg i Oslo?

Veldig godt! Kunne ikke tenkt meg å studere i en annen by nå.

3 kommentarer

Camilla

02.02.2010 kl.21:08

Ey! Du kjenne jo meg også som studere me ein annen skole ;P Haha, no offence taken ;)

Miriam

02.02.2010 kl.21:23

Camilla: Ja, har jo på en måte nevnt deg tidligere. Følte at det var en som mangla :P Har til og med linka til deg ;)

Camilla

05.02.2010 kl.11:17

Okey, du e tilgitt! ;P

Skriv en ny kommentar

hits