Svar på februars spørsmålsrunde

Svar til Martine: 

Det er svært lite av studiet som er obligatorisk. Samtale med veileder, læresituasjoner på SF-enheten og noen kurs eller forelesninger i løpet av semesterne. Det meste av studiet er selvstudie. Rekker du ikke en forelesning skal den ligge ute på nettet slik at du kan ha oversikt over hva som er gjennomgått. Det er forelesninger nesten hver dag første semesteret og mye lesing på skolen (for min del) når det nærmet seg eksamen. Dette semesteret har jeg forelesninger kanskje 3 dager i uka. Det er ikke mange timer. 45 minutter til 4 timer dagen, kanskje. Det blir kanskje ille for deg når du må ut i praksis. Da er det 4 dager med sykehjemsjobb (ubetalt) fra 7.30-15.00.

Når det gjelder det sosiale er det kanskje lurt å være aktiv i fadderuka. Det er da de fleste båndene knyttes. Det er da det meste skjer. Bortsett fra siste torsdag i hver måned da det er sykepleiebar. Det anbefales virkelig å dra på! Jeg vil ikke si at man faller utenfor hvis man ikke deltar utover det. Uansett kommer man inn igjen i praksisperioden ;) 

Før eksamen leste jeg meg litt i hjel. Men det er bare i ett fag (anatomi). Leser man med jevne mellomrom slipper man det.

Svar til Stine:

Forelesningene er jo nyttige, men jeg må innrømme at Facebook besøkes flittig underveis. Forelesningene kommer veldig an på foreleseren. Er foreleseren flink eller temaet interessant (eller om du er heldig, begge deler) er det ikke vanskelig å følge med. Det har også noe med din egen innstilling å gjøre.

På sykepleiestudiet ved HiO er det slik at man blir delt inn i en studiegruppe som er en del av en større veiledergruppe som deler på en veileder/lærer. Du vil få tilbakemelding på oppgaver, hvordan du er i gruppa og få oppfølging fra veilederen.
 
Det vanskeligste så langt har vært eksamensnerver og det å stå opp før klokka 6 da jeg skulle til praksisstedet :P 

Svar til F:

Vi har ikke høstferie eller vinterferie. Det er litt kjedelig, men vi har mange langhelger og fridager i løpet av året så det går vel opp i opp. Jeg merker ikke at alle andre har vinterferie nå f. eks.

Skoleåret starta 17. august og siste dag er 18. juni. Men det er MYE fri i mai!

Det blir ført fravær de gangene det er obligatoriske kurs, øvelsespost/SF-enhet eller veiledningstime. Er du borte et visst antall ganger under veiledningstimene må du skrive en oppgave. Er du borte fra kurs eller øvelsespost må du ta det igjen når det er oppsamling.

Håper jeg svarte godt nok på spørsmålene deres. Lurer dere på noe mer er det bare å spørre!                                         

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits