Fremtidens sykehjem, eller hva?

Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal klare meg på sykehjem i framtida hvis de blir værende slik de er nå. Pasienter på sykehjem har ofte dårlig syn, så de klarer ikke lese. Mange har dårlig hørsel, så musikk er ikke alltid et alternativ. Ikke TV engang. Og for å være ærlig, hva mer er det de bedriver tida si med da enn å spise? Det høres jo grusomt ut, men i grove trekk er det slik.

Jeg har nettopp tilbrakt 1,5 timer i en leilighet uten internett, PC eller TV. Lenger klarte jeg ikke uten selskap. Jeg gjorde alt jeg kunne komme på for å få tida til å gå. Jeg hater å kjede meg. Etter 30 minutter var alt mulig gjort. Jeg bestemte meg for å lese i boka jeg hadde tatt med. Den er nå lest ut. Jeg bestemte meg for å spille kabal med noen minikort jeg fant i veska mi. Så ble det kjedelig. Så svimsa jeg litt rundt og kjeda meg litt mer. Så gikk grensa.

Jeg tok på meg støvlene og gikk de 7 minuttene hjem i regnet for å sitte i hybelen min. Nå ser jeg på Robinsonekspedisjonen og surfer på nettet. Det er bare for en time, men åhhhh, så deilig det er!

Jeg skjønner godt at pasientene på sykehjem sovner i stua når det ikke skjer noen ting. Da går i det minste tida :) Den dagen jeg havner på sykehjem må det være taco til middag, laptop på rommet, iPod på nattbordet og mobiltelefonen alltid tilgjengelig.

Det kan jo ikke være på noen annen måte, kan det vel?

 

Én kommentar

En liten feminist

04.10.2010 kl.01:33

Jeg skrev et avisinnlegg i Stavanger aftenblad i sommer, som også ligger ute på bloggen min, om hvor dårlige norske sykehjem er. Jeg fikk faktisk tilbakemeldinger fra Stavangerpolitikere... dog ikke med noen forslag til hva som kan gjøres bedre...

Men skulle det ikke bare mangle at vi kan ha det godt når vi blir gamle i rike Norge???

Skriv en ny kommentar

hits