Matforgiftning...

Ferie og matforgiftning er grunnen til lite oppdatering på bloggen. Turen til Indre Mongolia var absolutt verdt rumpesmerte etter mange, mange timer i buss. Den turen kommer jeg mer tilbake til når hodet er på plass og formen er tilbake til normalen. 

Matforgiftning... Hvor skal jeg starte? Mange timer på buss gjorde at det ble mange timer mellom lunsj og middag hver dag i ferien. Magen var ikke fornøyd med det, heller ikke at vi spiste kinesisk mat til hvert måltid, noe vi prøver å unngå i Beijing. Da vi var tilbake i Beijing og på vei til restauranten var det 9 timer siden vi hadde spist lunsj. La Bamba bydde på meksikansk mat, og vi kastet oss over den. Biff fajitasen gjorde Hilde kvalm samme kveld, tacoen gjorde Anders ødelagt 12 timer senere, Nicolai kastet opp etter skolen dagen etter og jeg ble syk 24 timer etter alle de andre (og de andre ble ikke syke!). 100 % er jeg ikke enda. På 3 dager har jeg spist 1 banan, noen gafler med nudler, 6 kavringer og noen ritzkjeks. Men det er tydeligvis mer i magen i følge kroppen min. Eller, ikke nå lenger. På et tidspunkt visste jeg ikke om jeg skulle sette stumpen eller truten i doskåla. 

Det kjedeligste med det hele er at da jeg først fikk lyst på mat, var det ikke mulig for meg å få tak i det. Jeg har en mor som er mer opptatt av at jeg skal ha matlyst og få noe ned i magen  når jeg er syk, uansett om det er bra eller dårlig for meg. Det var grusomt å ikke være hjemme hos mamma og pappa nå, selv om Anders gjorde en så god jobb han kunne her i Kina (og han var jo ikke helt frisk han heller).

Her er lista over alt jeg hadde lyst på, men som var umulig å få tak i eller å lage:

Grandiosa (jeg er også overrasket)
Toro Lasagne
Bakt potet med bacon og kryddersmør
Kjøttkaker i brun saus (første middagen jeg får når jeg kommer hjem til Norge!)
Mammas kylling
Varme kaiser-semler rundstykker med smør (fant lurpak-smør her da, men alt brød smaker sukker her)
Panert kalkun med bestemors saus
Pannekaker
Eggerøre og røykalaks
Kjøttboller i pita med tzatziki
Pastasalat med bacon, kylling og pesto
Quesadillas med mozzarella, kylling og pesto
Hjemmelaget pizza
Småsuppe (kjøttstykket venter på oss i fryseren)
Biff med ovnsbakte poteter
And med ovnsbakte poteter
Laks
Hyrdepai (takk for oppskriften, Ingeborg!)
Mammas ostekake (New York stil!)
Mørk, saftig sjokoladekake eller fransk sjokoladekake (dessertene her suger!)
Pasta med pepper og kål (ungarsk, fantastisk deilig og lett rett!)
Nokedli paprikas (samme som over, men ikke like lett å lage)
Salat (ja, vanlig salat)
Tandoori Kylling

Jeg har et problem. Jeg er sulten, og sulten blir aldri slukket skikkelig! Jeg er glad vi har så god mat i Norge. 
Noen av dere tenker kanskje: "Du har jo sikkert alle råvarene i Kina, hvorfor ikke bare lage det der?" Jeg skulle ønske jeg kunne det, men med kun en vannkoker som redskap er ikke det en mulighet. Kjøkken er undervurdert!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits