Jeg er tilbake!

Tror jeg...

Jeg har hvertfall savnet bloggingen, så nå prøver jeg på nytt.

Uken startet med to nattevakter og i kveld skal jeg på kveldsvakt. Jeg trives utrolig godt med å jobbe framfor å studere. Selv om livet som student var fleksibelt og herlig, er det enda bedre å komme hjem fra jobb uten å ha en oppgave eller eksamen å øve til. Sykepleieryrket er et trygt yrke. Du vil alltid finne jobb (så lenge du er egnet), men får du først jobb er det først og fremst vikariat. Veldig mange ser på dette som negativt. Jeg så egentlig på det som en fordel. Det gir en friere tøyler, noe mange yngre setter pris på. Når et vikariat går ut kan man for eksempel dra på lengre reiser før man startet i et nytt. Det er lettere å prøve seg på forskjellige typer avdeliinger og finne ut av hvor man hører hjemme, og forhåpentligvis får man fast jobb der tilslutt.

Da jeg ble tilbudt fast jobb følte jeg at jeg virkelig hadde fortjent det. Ja, jeg har fått fast jobb, og jeg er sååå glad for det! Jeg trives så godt på arbeidplassen min, og nølte ikke et sekund med å takke ja, selv om jeg bare har jobbet på den avdeingen. Kun 9 måneder i vikariat før man får fast jobb er bra! Jeg liker det! 

Oj, jeg må springe! Jeg må ikke komme for sent på jobb. Ha en flott dag, folkens! Husk: Det er bedre å drite seg ut enn å dø av forstoppelse!   

4 kommentarer

Anna

07.02.2013 kl.19:06

Hei :)

Jeg vurderer å starte på sykepleie til høsten og bloggen din har vært kjempenyttig! Jeg har hatt stor gleder av å lese den til nå, så håper virkelig du vil blogge fremover :)

Sara

12.02.2013 kl.12:20

Liker bloggen din!

Lurte på om du kjenner noen som går/ har gått på Diakonova?

Var det noen som hadde barn på studiet? klarte de å gjennomføre det?

Jeg har en gutt på 1 år og vil bli sykepleier. Men er litt redd det blir for krevene med et barn.

I tilegg er jeg alenemamma.

Miriam

12.02.2013 kl.20:08

Sara: Hei, kjenner dessverre ingen som har gått på Diakonova.
På mitt kull på HiOA var det noen som fikk barn og de tok naturligvis permisjon fra studiet. De som hadde barn hadde eldre barn fra 10 år og oppover.
Dersom sønnen din har barnehageplass tror jeg du skal klare å gjennomføre det. Er du usikker om du klarer det på fulltid er jo deltid et godt alternativ.
Har inntrykk av at mindre skoler er flinkere å tilrettelegge for dem som har behov for det.
Fordelen med HiOA er at det er få obligatoriske forelesninger, så du har mye fri dersom du velger å lese gjennom forelesningene hjemme.

Ønsker deg masse lykke til videre! Sykepleier er et flott yrke!

Karoline

18.02.2013 kl.14:40

Hei :)

Jeg går sykepleie på UIN. På mitt kull er det ganske mange som har barn. Det virker som om det går bra med de fleste, så lenge man er strukturert og klarer å lese når man har tid til det.

En av foreleserne sa til og med at mødrene ofte klarte seg best, fordi de var effektive og strukturerte. Vi som ikke har barn har mye lettere for å utsette ting enn de.

Men uansett så tror jeg at dersom man virkelig vil bli sykepleier så klarer man det uansett hvilke hindringer som står i veien ;)

Bloggen din har vært en stor inspirasjonskilde for meg også, både i perioden før og etter at jeg begynte på sykepleien. Fortsett å blogge, det er så gøy å lese :D

Skriv en ny kommentar

hits