Hemsedal!

Jeg gjør ting jeg ikke kan! Denne helgen var jeg på hyttetur til Hemsedal med 11 andre. Jeg er ikke akkurat født med ski på beina, verken langrenn eller slalåm. Det er 3 år siden jeg var i bakken sist (for første gang) og jeg var nervøs for at jeg skulle være like dårlig denne gangen som da. Heldigvis gikk det mye bedre denne gangen!


Min første utfordring var å komme meg opp i bakken ved hjelp av denne heisen man tar mellom beina sine. Det gikk bra, men tror jeg må øve litt på denne altså. Det var en haug av småfolk i bakken. Hvem visste at vinterferien startet den helgen?

Heldige med været var vi også! Kunne ikke bli bedre.

Jeg fikk teken på kjøringa etterhvert. Det var ikke bare jeg som syntes det heller. Kjæresten min var veldig stolt av meg!

Etter en lang dag i bakken var det tid for afterski og tacomiddag, en klassiker når 12 mennesker skal bli fornøyde. Vi bestemte oss tilslutt for å dra på Hemsen. Vi var forberedte på at det kom til å være stappa, men da vi kom dit var det 10 andre mennesker der. God plass på dansegulvet kalles det. Jeg var ikke så fan av musikken DJen var bestemt på å spille, men jeg dansa til det stengte.

Nå er jeg støl i kroppen og klar for kveldsvakt. Skal bli godt å komme tilbake til jobb. Denne uka begynner en venninne av meg å jobbe der. Det blir supert!

Ha en flott dag i sola!

2 kommentarer

Cecilie

20.02.2013 kl.19:43

Hei :)

Leste nettopp et innlegg du skrev for 3(?) år siden, da du hadde vert sykepleierstudent i 2 uker. Jeg lurer veldig på om jeg skal studere sykepleie nå til høsten, men vet egentlig veldig lite om både studiet og yrket. Så lurte egentlig bare på om du kunne si litt om hvordan studiet og yrket er? :P

Miriam

01.03.2013 kl.11:48

Cecilie: Det kan jeg!
Studietida var veldig spennende, krevende og morsom. På HiOA var det lite som var obligatorisk av forelesningene så derfor må man være forberedt på at man må være selvstendig. Jeg syntes at praksistida var den tøffeste. Man blir vurdert hele tiden og det er kan være vanskelig å være på topp hele tiden. Men man lærer masse!
Studiet består av gruppearbeid, oppgaveskriving, praksis, forelesninger og kurs, kort sagt. Men dette varierer fra skole til skole.

Selve yrket kommer også an på hvilken avdeling man får jobb på. De fleste sykehus har 3-delt turnus. Det er medisinadministrering, forberedelser til undersøkelser eller operasjoner, samtaler, legevisitt, dokumentering osv. osv. Det er veldig flott arbeid. Det ser kanskje ikke så moro ut nå som jeg har skrevet det, men jeg trives utrolig godt. Jeg er heldig som har et godt arbeidsmiljø og som trives i det yrket jeg har valgt.

Uansett kan du velge å avslutte studiet hvis du føler det er feil for det. Kjenner også andre som har valgt å studere på nytt etter at de er ferdigutdannet. Du kommer langt med sykepleierutdanningen både med og uten videreutdanning!

Lykke til, håper du har fått svar på det du lurte på.

Selve yrket

Skriv en ny kommentar

hits