Annerledes uke

Denne jobbuka blir litt annerledes enn de andre. Jeg skal være gruppeleder. Kort sagt vil det si kontorarbeid. Eller det innebærer mer enn det. Jeg skal ha previsitt, ringe kommuner, ordne hjemreise, overflyttinger osv. Det blir litt deilig å få et avbrekk fra å være ute i post. Ulempen er at jeg må ha kontroll på alle pasientene som er inneliggende, ikke bare de 3-4 pasientene jeg ellers ville hatt ansvar for. Tidligere har det gått fint, men da har det ikke vært så full avdeling som nå. Da jeg dro hjem på fredag var det 36 pasienter inneliggende! FULL avdeling! Det skjer aldri før helgen. Håper noen ble sendt hjem i løpet av helgen eller dagen i dag.

Men ikke nok med gruppelederuke, jeg skal være veileder for en student fra og med i morgen. Sekundærveileder vel og merke, men jeg må være med på forventningssamtale og alt det der. Håper det går bra. Jeg har aldri vært veileder før. Gruer meg!

Nei, nei, jeg får komme meg ut i finværet og traske til jobb. Ønsk meg lykke til!2 kommentarer

Hedda

15.05.2013 kl.07:50

Først og fremst vil jeg si tusen takk for alle innleggen du har skrevet angående sykepleierstudiet. De har vært til stor hjelp, og gitt et bedre inntrygg av hva selve sykepleierstudiet går ut på. Jeg har søkt på lovisenberg til høsten, men er fortsatt litt usikker på om jeg ikke skal velge HiO i stedet. Jeg vet det er tidlig og begynne å tenke på hva jeg har lyst til jobbe med, men jeg synes psykiatri virker veldig interessant og spennende. Uansett, jeg lurer på om hvordan det er å søke jobb etter endt studie. Jeg vet man må ha minst to års relevant erfaring for å søke videreutdanning. Vet du om det er lett å få seg jobb innenfor det man evt. ønsker å ta videreutdanning i, som i mitt tilfelle, psykiatrien? Og et siste spørsmål, vet hvordan lovisenberg er i forhold til HiO?

Miriam

18.05.2013 kl.15:48

Hedda: Så hyggelig å høre!
Ja, det er ganske lett å få jobb innen for det området man ønsker seg med mindre man tenker anestesi, intensiv eller akutt. Alle har psykiatripraksis i løpet av sykepleierutdanningen, uansett hvilken skole du går på. Da kan det være lurt å spørre om det er mulig å ta ekstravakter når praksisperioden er over. Da får du mye erfaring tidlig og stiller sterkere når du søker på jobb som sykepleier innen psykiatri.

Jeg kan egentlig ikke svare så godt på hvordan Lovisenberg er i forhold til HiO. Den er mye mindre og det er færre studenter, og dermed sikkert bedre oppfølging. Praksisperiodene er veldig forskjellige. Lovisenberg har alle sine sykehuspraksiser 2. året, mens HiO har dette 3. året. HiO har 8 uker på å skrive bachelor der man slipper å gjøre noe annet, mens Lovisenberg har ikke det. Litt usikker på hvordan den tiden er, men det er hverfall kortere.
Lykke til!

Skriv en ny kommentar

hits