28.02.2016

Jeg trodde ikke det skulle bli en så lang pause. Helt ærlig trodde jeg ikke det skulle bli en pause i det hele tatt. Men nå sitter jeg her. 2,5 år siden siste blogginnlegg og over 1 år etter at jeg startet på master i jordmorfag. Jeg hadde alle intensjoner om å blogge. Lærerne våre oppmuntret oss til og med til å gjøre det. Det er rett og slett manglen på tid og behovet for å få pause fra travel skoledag som har vært grunnen til at det ikke har blitt noe av. Hvorfor jeg forklarer mitt fravær er egentlig uviktig og uinteressant. Hvis du først har kommet deg inn på denne bloggen, kan jeg tenke meg at det er fordi du har lyst på et innblikk i en jordmorstudents hverdag. Jeg skal prøve å gjøre en innsats de siste 10 månedene av studiet. 

Det jeg kan fortelle om det første året er at det er tungt. Det er mye tyngre enn jeg trodde faktisk. De første månedene var det undervisning, pugging og eksamen. Etterpå ble vi sendt ut i praksis. Det er tøft å gå fra å være sykepleier tilbake til studentrollen. Plutselig kan man ingenting. Å ta et blodtrykk blir en utfordring fordi veilederen står og følger med. Det er vanskelig å hele tiden skulle prestere, vise at man kan. I tillegg er det oppgaveskriving og ufattelige mange inntrykk. Sterke historier, vanskelige fødsler. Man får ikke tid til å snakke om fødselen før det kommer en ny fødende som trenger hjelp. Til slutt er det uungåelig å knekke sammen på nattevakt foran hele avdelingen. Men jeg kom meg gjennom det.

Så nå sitter jeg her, "snart" jordmor og klar for en ny periode på fødeavdelingen. Jeg er klar. Jeg gleder meg. Jeg kan dette!     

Én kommentar

Marita

05.04.2016 kl.20:22

Så gøy at jeg ramlet over denne bloggen igjen! Jeg leste den da jeg selv skulle studere sykepleie, og nå går jeg med en jordmorspire i magen. Blir ekstra gira av å lese de siste innleggene dine, håper du fortsetter. Jeg koser meg i hvert fall med innleggene. Så flink du er! Tenker det er hardt, men verdt det. Stå på videre :)

Skriv en ny kommentar

hits