Baby nr. 25

Vi gjør alt for å få nok fødsler. I løpet av utdanningen skal vi ha tatt imot mellom 40 og 50 barn, aller helst 50. Det er en utfordring når vi er mange studenter i praksis samtidig og det er få fødende på avdelingen, noe som har vært tilfellet den siste uka. Derfor går jeg overtid. Og får betalt i fødsler.

Når en kvinne har startet aktiv fødsel, fra ca. 4 cm åpning og riene kommer med jevne mellomrom, skal en jordmor være tilstede på fødestuen. Det var jeg en hel kveldsvakt uten at det ble fødsel. Jeg og kontaktjordmoren min tenkte at det ikke var lenge til kvinnen kom til å føde. Jeg hadde god kontakt med fødeparet og følte meg våken og i stand til å bli lenger for å bli med på forløsningen. Dette barnet ville bli mitt 25. og ville markere at jeg var halvveis i forløsninger!1 time på overtid forløste jeg en nydelig liten gutt.

Full av adrenalin forlot jeg sykehuset. Jeg spanderte en taxitur på meg selv for å få mest mulig søvn før neste vakt. Dagen etter besøkte jeg kvinnen og barnet for å snakke om fødselen og hennes opplevelse, som heldigvis var bra! Neste gang jeg var på vakt, ventet en liten hilsen på meg.Det er hyggelig å få en liten oppmerksomhet som takk, spesielt som student. Da føler jeg at jeg gjør en god jobb, ikke bare med det jordmortekniske, men som samtalepartner og en god støtte i fødsel. 

Straks er det ny vakt og forhåpentligvis fødsel nr. 27. Nr. 26 fikk jeg i går! Så alle gravide damer på Østlandet, hopp og dans litt så vannet går slik at jeg får noe å gjøre i kveld!

3 kommentarer

Jessica

14.03.2016 kl.13:31

Hei Miriam! For en kjekk blogg du har! Er helt supert å lese om hverdagen din som jordmorstudent! Jordmor er det jeg også vil bli! Nå er jeg snart fedig med andre året på sykepleie og kjenner at det begynner å nærme seg, men samtidig så er det ganske lenge til. Det er noe jeg lurer ang. studiet og jeg håper du har lyst til å svare <3

Hva fikk deg til å ville bli jordmor?

Husker du snittet ditt du kom inn med på jordmorskolen, og hva var det?

Ser du jobber på OUS, har du jobbet/jobber du i en avdeling som er relevant iforhold til jordmor? Har hørt at da får man litt ekstrapoeng med skolesøking.

Hvor lenge har du jobbet som sykepleier?

Vil du nevne en positiv og en negativ opplevelse fra skolen?:)

Ha en fin mandag!

Miriam

14.03.2016 kl.20:14

Jessica: Hei! Hyggelig at du liker bloggen. Bare hyggelig å svare på spørsmålene dine!
Jordmor er noe jeg har hatt lyst til å bli siden jeg var 14 år. Da appellerte sikkert babyene mest, mens i senere tid ble det spenningen og lysten til å hjelpe mennesker i utrolige situasjoner. Det sto faktisk mellom jordmor og palliativ sykepleie til slutt, men jordmor vant!

Jeg jobbet som sykepleier 2,5 år innen gynekologi før jeg begynte på jordmorstudiet. Det kreves at du har jobbet minst 1 år som sykepleier før du kan søke. Da jeg følte meg selvsikker i rollen som sykepleier søkte jeg på skole. Da jeg søkte fikk jeg ekstrapoeng siden jeg hadde jobbet med gynekologi, men systemet er hele tiden i forandring så jeg ville sjekket det opp når det er din tur å søke. Selv synes jeg det var godt å ha den erfaringen jeg hadde slik at ikke alt ble helt nytt. Det er godt å kunne legge inn veneflon og kateterisere!

Nå som flere av jordmorutdanningene blir masterstudier, må man ha C i snitt for at søknaden skal bli vurdert. Jeg husker ikke helt hvordan omregningssystemet fra bokstavkarakter til poeng er, men vår grense var 6,9 tror jeg. I år var det 7,7.

Skolen henter inn veldig dyktige eksterne forelesere, men til tider er det dårlig organisert. Det vil alltid være positive og negative sider ved en utdanning. De negative gir vi tilbakemelding om, men det er ikke alltid det lar seg endre.

Håper du har fått svar på det du lurte på. Lykke til med sykepleierutdanningen og veien videre!

Jessica

16.03.2016 kl.09:30

Hei Miriam! Tusen takk for at du tok deg til på å svare, veldig hyggelig! Lykke til videre med utdanningen!

Skriv en ny kommentar

hits