Jambo!

Hallo fra Tanzania! 
Vi startet turen mot Tanzania på Gardermoen i går morges. Hele reisen var med KLM og det har vi ikke angret på. Hyppige måltider, all drikke inkludert og ingen forsinkelser. Første fly tok oss med til Amsterdam. Der oppdaget vi at Kine hadde regionsperre på bankkortet sitt, så da fikk noe å tiden med. Videre gikk turen til Nairobi. Det var en lang flytur, men gikk overraskende bra! I tillegg til at vi kunne fråtse i filmer og serier, ble det ekstra underholdning da det ble annonsert at co-piloten krysset ekvator for første gang. Det ble feiret med at han fikk barberskumskjegg, serviettslør og ble trillet gjennom hele flyet oppå en av trallene til full jubel fra passasjerer og kabinpersonalet. 

Etter 3 timer i Nairobi, skulle vi ta siste fly for dagen og lande i Dar Es Salam. Da vi gikk ut av flyet, traff en vegg av varme oss. Klokka var 2 på natta og vi hadde vært på reisefot i 20 timer. TICC, stedet vi skulle bo på, hadde arrangert at vi skulle bli hentet der klokka 5. Vi kjøpte visum og hentet bagasjen, ja, alle 4 bager var kommet med! Vi tenkte at vi skulle spise, sove og stelle oss litt før bilen kom. Men da vi gikk ut fra bagasjeområdet var vi utendørs av flyplassen og det var lite å foreta seg... Vi så for oss mange timer på et trappetrinn, men plutselig sto sjåføren vår der og vi var reddet fra kjedsomhet!

Vi kunne valgt flere transportmuligheter til TICC. For oss var buss uaktuelt, mest fordi Miriam ikke ville risikere flere timer i en buss uten aircondition. Og fly måtte vi velge bort siden vi hadde små mye bagasje med oss. Så da ble bil det beste alternativet. Bilen var romslig og hadde aircondition! Og vi kjørte nesten 3 timer tidligere enn avtalt, noe jeg har skjønt ikke er helt normalt etter å ha hørt så mye om "Afrika-time". Jeg prøvde å sove det meste av turen, men det var vanskelig å ikke følge med på det sære kjøresystemet de har. Tuting, blinking, dyr og hindringer i veibanen, forbikjøringer... Jeg er glad jeg ikke kjørte selv. Når det ble lysere fikk vi sett folk og hus. Små hus laget av stråtak og leire, til større murhus.

Etter 6 timer var vi kommet til Tanga, og en grusvei førte oss videre til TICC, ca 10 km utenfor i følge sjåføren. Etter et døgn på reisefot var vi endelig fremme. Vi kom akkurat tidsnok til frokost hvor vi traff norske sykepleierstudenter og tropemedisinstudenter. Så var det rett til rommet, med eget bad, wohoo! Der ventet en lengre hvil, før vi igjen gikk til spisesalen for å få i oss lunsj. 

Og nå sitter vi her og slapper av i skyggen i 30 grader. Vi skal være flinke til å ta masse bilder etterhvert! 

Miriam og Kine

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits