Helgetur til Usambara

I helgen dro jeg og Kine til Usambara mountains med fire andre fra TICC som går på tropemedisinkurs. Vi kjørte på fredag etter lunsj og kom frem til et klosterområde ca 4 timer senere. Her var det en lodge vi skulle tilbringe de neste nettene. Rommene var store, rene og dusjen hadde varmtvann! Dessuten var det godt med litt "kjølig" fjelluft! Personalet var så skjønne, og vi fikk bestemme både tidspunkt for frokost og middag, og hva vi skulle spise. 

Neste morgen møtte vi guiden vår, Kibwana, som skulle ta oss med på tur. Jeg hadde sett for meg at vi skulle gå på fjell, men det gjorde vi ikke. Vi var høyt over havet allerede, og turen ble derfor varierende i anstrengelsesnivå. Vi vandret gjennom mange landsbyer og overalt var det barn som ønsket at vi skulle ta bilde med dem. Det var helt fantastisk å vandre gjennom disse smålandsbyene, og glede de små med noe så enkelt!

De var svært interesserte i å se resultatet!

Landskapet var preget av at det er regnskogområde, og derfor er det mye landbruk i de forskjellige landsbyene. Husene og menneskene fremstår som velstående sammenlignet med det vi ser daglig i Tanga by. 

Det var ikke mange eksotiske dyr å se på turen, men vi fikk sett noen aper rett ved lodgen og en del kameloner. 

Ellers var det gigantiske trær...

Og hyggelige folk! 


Den neste dagen skulle vi til et utkikkspunkt 1500 meter over havet. Dessverre har jeg bare tatt et panoramabilde av utsikten, noe som ble vanskelig å laste opp her. Uansett, det var en utrolig fin tur og jeg anbefaler alle som skal til Tanzania å ta seg en tur til Usambara!


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits