Enkelt middagstips!

Jeg vil dele denne enkle middagen med dere. Jeg har som oftest alle ingrediensene tilgjengelig i hjemmet, og den kan varieres etter smak og behag. Jeg startet å lage den som sykepleierstudent. Den er billig og enkel! 

Det er en kyllingsuppe eller gryte utifra hva du ønsker. 

Det du trenger er: 

Litt olje til steking
1/2 eller hel grillkylling (evt. strimlet, stekt kyllingfilet)
1 gul løk
1 fedd hvitløk
1 rød chili
4 dl kyllingbuljong
1 dl fløte
1 boks hermetiske hakkede tomater
Salt og pepper

Pasta/nudler/ris

I går ble det en mellomting av suppe og gryte med eggnudler

  • Fjern alt kyllingkjøttet fra bena og del det i biter. Personlig liker jeg de litt store. 
  • Finhakk hvitløk, løk og chili. Stekes til blankt i en stor gryte med litt olje. Bland inn kyllingen. 
  • Tilsett kyllingbuljong (jeg bruker kyllingfond) og tomatene (Mutti, bedre konsistens og smak). La det småkoke noen minutter før du tilsetter fløten. 
  • Smak til med salt og pepper. 

Var ikke det lett? Og ikke minst raskt!

Hvis du vil lage det som en suppe, pleier jeg å doble oppskriften utenom løk-, chili- og kyllingmengden og koke makaroni eller eggnudler i gryten sammen med det andre slik at jeg kan se hvordan konsistensen blir. Dersom jeg vil ha det som en gryte sørger jeg for at jeg alltid bruker en hel grillkylling og koker pasta eller ris ved siden av. 

Dette er kun en grunnoppskrift. Hadde jeg hatt mer grønnsaker hjemme, hadde jeg puttet det i. Det samme gjelder tilbehøret. I går da jeg lagde det, brukte jeg eggnudler som har stått i skapet i flere år. Det er en gryte/suppe du bare kan slenge ingredienser i og så blir det godt og billig! Dagen etter har man gode rester også!

Bon appetit

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits